Light Wash

SAŽETAK

*vizuelna inspekcija vozila

*izduvavanje pištoljima za vazduh i  Tornadorima

*detaljno usisavanje

*brisanje enterijera proizvodima za čišćenje i mikrofiber krpama

*brisanje stakala

*pranje uvala vrata i poklopca rezervoara

*pranje lica felni i guma

*uklanjanje insekata ukoliko ima potrebe

*pretpranje AKTIVNOM PENOM

*puškiranje DEMINERALIZOVANOM vodom

*sigurno ručno pranje(2 bucket method)

*puškiranje DEMINERALIZOVANOM vodom

*nanosenje zaštite na spoljašnjost vozila

*puškiranje DEMINERALIZOVANOM vodom

*detaljno sušenje

*nanošenje dresinga na gume-mat ili sjaj, po želji.

Dobrodošli u svet detaljnog pranja vozila!

LIGHT pranje je, po našem skromnom mišljenju, apsolutni minimum kada pričamo o kvalitetnom pranju i održavanju vozila.

U sklopu ove usluge, tehničar će najpre izvršiti vizuelnu inspekciju vozila sa Vama,identifikujući problematične delove-ukoliko ih ima.

Potom krećemo sa enterijerom: patosnice se vade, kompresorskim pištoljima se izduvavaju nepristupačni delovi, a sedista i ostatak vozila se prelazi specijalnim uređajima-TORNADORIMA, koji će-obzirom da funkcionišu kao mini tornador,je li-, dubinski “protresti” materijal sedista,poda, gepeka, i na površinu izbaciti prašinu, koja će se onda detaljnim usisavanjem pokupiti. Isti postupak sleduje i patosnicama, ukoliko nisu gumene( u tom slučaju se nanosi kvalitetno sredstvo za čišćenje(APC), ribaju se, ispiraju i suše).

Spomenuli smo detaljno usisavanje. To i mislimo. Tabla,centralna konzola,vrata će biti pređena ultra mekim četkicama(koje ne mogu ogrebati osetljive/meke materijale), a  sedišta, pod i gepek će biti detaljno usisani.

Nakon toga, sve te površine će biti prebrisane odgovarajućom hemijom i kvalitetnim mikrofiber krpama, te će sve te površine biti zaista čiste.

Vraćamo patosnice u vozilo.

Imajte na umu da u okviru ove usluge NE NANOSIMO dresinge na plasticne delove i/ili kožne delove enterijera, te,ukoliko ovaj put ne želite naše premijum ECLECTIC WASH (u okviru kojeg je ovo sastavni deo), svakako možete da,opciono, izaberete nešto od sledećeg, uz minimalnu doplatu:

-nanošenje kvalitetnog dresinga na plastike,

-nanošenje kvalitetne kreme na kožne delove-”prehrana kože”,

-ozonizacija, tj dezinfekcija celog vozila, uključujući i ventilaciju.

Prelazimo na spoljašnjost.

Najpre ćemo naneti čistač na uvale vrata i sama vrata,gepek i poklopac rezervoara. zatim ćemo agitirati nečistoće i izduvati tornadorom, višak ćemo pokupiti mikrofiber krpama.

Preći ćemo na felne i gume, na koje ćemo naneti odgovarajući kvalitetnu hemiju, dok ćemo na podkrila naneti čistač. Hemiju ćemo naneti i na unutrašnjost felne, a lice felni i guma ćemo detaljno preći posebnim četkama, kojima ćemo pospešiti dejstvo same hemije, a potom ćemo ih detaljno isprati demineralizovanom vodom.

Nanosimo AKTIVNU PENU,koja će “omekšati” tvrdokornu  nečistoću,tako što će aktivni sastojci u njoj obložiti čestice prljavštine i,pod uticajem gravitacije,povući najveći deo sa sobom dok se spušta niz vozilo.

Potom sledi detaljno ispiranje vozila.

Nakon toga, pristupamo jedinom metodu kontaktnog iliti ručnog pranja koji minimizuje rizik od oštećivanja Vašeg laka-pranja tehnikom koja se u detailingu zove “2 bucket method”(tehnika pranja pomoću dve kante). Ovom tehnikom se obezbeđuje da rizik od grebanja laka, nanošenja novih riseva i sl. bude sveden na apsolutni minimum. Kvalitetan šampon i demineralizovana voda se podrazumevaju.

Sledi ponovno ispiranje demineralizovanom vodom, te nanošenje neke od kvalitetnih, a brzih vidova zaštite, što će proceniti Vaš tehničar.

Sledi sušenje AIR DRYER-om, koji će bez ikakvog fizičkog kontakta osušiti Vaš auto velikom brzinom TOPLOG vazduha, a zaostale kapi će se eventualno “pokupiti” premijum peškirima za sušenje vozila.

Potom brišemo sva stakla iznutra.

Za finale-izabraćete da li želite mat ili sjajni dresing za gume, izabraćete parfem koji će vam tehničar naneti u unutrašnjost.

Procenjeno vreme trajanja usluge: 1h15m-1h30m